Du får fri data - hele sommeren

Se Mamma Mia: Here We Go Again! på mobilen med C More

#fri-data-til-dig-fra-yousee

Hvad kan jeg bruge fri data til?

Du bruger data, hver gang du bruger din mobil til at gå på nettet, videochatte med venner og familie, når du ser film og serier og når du hører podcasts eller musik. Men det kan være svært at finde ud af, hvor meget data du bruger. Derfor har vi har samlet en oversigt over nogle af de apps og tjenester man typisk bruger data på. Se den fulde liste her.

#hvad-kan-jeg-bruge-fri-data-til
#-heading
#bliv-underholdt-paa-alle-dine-skaerme
#hoer-dine-yndlingssange-igen-og-igen

Værd at vide om data

 1. Hvornår bliver data trukket?

  Vidste du, at dit dataforbrug normalt bliver trukket, så snart du bruger den? Men ser du en Youtube-video, bliver dit dataforbrug først trukket fra din totale datamængde, når videoen er færdig. Det betyder, at du kan bruge mere end din inkluderede data uden at få besked om det. Med fri data i Danmark helt indtil 30. september kan du roligt surfe og streame al det du vil. Men uden fri data skal du være ekstra opmærksom, hvis du streamer lyd eller video i længere tid ad gangen.

 2. Hvordan tjekker jeg mit dataforbrug?

  Du kan tjekke dit dataforbrug på Mit YouSee og i Mit YouSee-appen. Det er en smart måde at få et overblik over, om du bør have mere eller mindre data i dit mobilabonnement. Så længe vi giver dig fri data, vil du dog ikke kunne se dit dataforbrug. Men når fri data er udløbet 30. september i år, så vil det være en god idé at sikre, at du har den mængde data, der passer til dine behov.

  1. Log ind på Mit YouSee
  2. Klik på dit mobilnummer
  3. Se oversigten over dit mobilforbrug
 3. Hvilke apps bruger mest data?

  De fleste apps kobler sig efterhånden på vores dataforbrug. Lyd og billeder fylder meget mere i data end tekst, og derfor er det også naturligt, at musik- og videotjenester bruger meget data. 

  Disse apps bruger eksempelvis meget data:
  • Videoprogrammer som Youtube, Netflix og andre streamingtjenester
  • Sociale medier som Facebook, Instagram og lignende 
  • Podcast og musikprogrammer, der henter data i baggrunden
  • Korttjenester som  Google Maps
 4. Hvad sker der, når jeg opbruger min data?

  I den kommende periode, hvor du har fri data, behøver du ikke bekymre dig om dit dataforbrug. Der er en fair use-grænse på 1000GB om måneden, hvilket svarer til, at man kan se film i HD på Netflix i 1.000 timer – så det er tæt på umuligt at nå grænsen. 

  Men vidste du, at din hastighed bliver sat ned til 128 Kbit/s, hvis du mere data end de inkluderede GB/pr. md? Det kalder man også et speed drop. Det betyder, at du fortsat kan bruge data, men at din hastighed er sat ned til et minimum, så du ikke får en ekstraregning. Hvis du bruger mere data end du har til rådighed, vil du typisk blive informeret om det via en sms.

  OBS! Vær opmærksom på, at speed drop ikke bliver aktiveret, når du bruger data i udlandet. Derfor kan det være en god idé at tjekke dit dataforbrug, når du er i udlandet via Mit YouSee. Du modtager en sms, når dit inkluderede data er ved at være opbrugt. Herefter har du selvfølgelig mulighed for at tilkøbe mere data.

#vaerd-at-vide-om-data