Hele Danmarks eSportliga
Tilmeld dit hold nu.
Tilmeld dig eSportligaen@headingSize>
Uanset om du spiller for fællesskabet eller pokalen, så kan du være med i eSportligaen. Ligaen bliver nemlig delt op i forskellige niveauer. Tilmeld dit hold nu – så er du med i kampen om danmarksmesterskabet i esport. Du kan dyste i blandt andet CS:GO, League of Legends, Fortnite, Rocket League og Hearthstone.
Hvad er eSportligaen?
I ligaen kan du blandt andet dyste i Counter-Strike, League of Legends, Fortnite og Hearthstone. For at sikre, at alle kan være med uanset niveau, er ligaen delt op i en række underligaer. I slutningen af sæsonen mødes de bedste hold fra hver underliga i et nationalt slutspil, hvor den officielle danmarksmester kåres i hvert spil.
Dyst med i dit spil
Uanset om du spiller for fællesskabet eller pokalen
-
CO:GO er et first-person-skydespil, hvor du kan vælge mellem to hold - terroristerne og antiterroristerne.
-
League of Legends
I League of Legends (LoL) kæmper du for at beskytte jeres base og ødelægge modstanderholdets. -
Fortnite
Fortnite fra 2017 er et af de mest populære online multi-player-spil til dato. -
Tekken 7
Tekken 7 er et kampspil, hvor du skal få din modstander banket i gulvet. -
Hearthstone
Hearthstone er et online kortspil og foregår i det ikoniske Warcraft-univers. -
Rocket League
Kan du lide biler og fodbold? Så er Rocket League spillet for dig.
Kærlighed ved første kill@headingSize>
Mød Gitte, Henrik og deres tre børn. En vaskeægte gamer-familie, som foruden de sædvanlige fritidsinteresser, også dyrker esport sammen.
5 gode forældreråd hvis dit barn spiller computer
-
1. Vis respekt og vær nysgerrig
Det er i dag lige så normalt for børn og unge at spille computer på højt niveau, som det er at spille fodbold. Så e-sport er ikke en unormal fritidsinteresse – tværtimod. Også selvom du umiddelbart ikke forstår den.
Første skridt til at undgå konflikter er derfor at vise respekt for, at den unge har valgt at dyrke e-sport. Vis interesse for hvad der spilles, og hvordan det konkret foregår.
Sæt dig fx. ned sammen med dit barn, når der spilles, og spil med. Vær nysgerrig og spørg ind til spillene og hvad der foregår. Det viser respekt og gør det hele mindre konfliktfyldt. -
2. Få struktur ind i hverdagen
Sæt klare og tydelige rammer for, hvornår dit barn må spille, og sig til i god tid, inden der er aftensmad og lignende.
Mange onlinespil tager ofte over 30 min. per gang, og man kan ikke hoppe til og fra. Derfor undgår man mange konflikter med lidt simpel planlægning og regler for, hvornår man for eksempel sætter nye spil i gang. -
3. Sørg for ordentligt udstyr
Mange computerspillere spiller rigtigt mange timer ad gangen for at blive rigtigt gode.
For at al træningen ikke skal blive for anstrengende og risikere at ødelægge syn, hørelse og holdning, er det afgørende, at man har:
- en god skærm at se på
- en god stol at sidde i
- høretelefoner som sidder ordentligt
- en god mus
- et godt keyboard
-
4. Gode computerspillere dyrker motion og spiser sundt
Hvis man skal være god til at spille computer, så kræver det en hurtig reaktionsevne, og at man er i stand til at spille koncentreret i mange timer ad gangen.
Derfor dyrker de bedste professionelle computerspillere masser af fysisk motion, og er opmærksomme på at spise sundt. Hvis de levede af cola og pizza, ville de tabe på forhånd. -
5. E-sport dyrkes bedst nede i klubben
Masser af klubber og foreninger tilbyder i dag e-sport som fritidsaktivitet. Send derfor dit barn ned i klubben for at dyrke e-sport. Her bliver dit barn en langt bedre computerspiller og kommer til at møde en masse ligesindede unge med samme interesse. Desuden har mange klubber nyt udstyr som man kan bruge, mens man er der.
Og sidst men ikke mindst, kan man nede i klubben spille med i hele Danmarks eSportliga, YouSee eSportligaen, uanset om man spiller for pokalen eller fællesskabet.