YouSee eSportligaen

Tilmeld dig eSportligaen nu
-

I YouSee eSportligaen kan du og dit hold spille både Counter-Strike, League of Legends, Fortnite, PubG og FIFA. Tilmelding til ligaen er åben nu.

 

Tilmeld dig her

Hvad er eSportligaen?

YouSee og eSportligaen er gået sammen om at gøre eSport til en stor og velorganiseret sportsgren, hvor fællesskabet og foreningslivet er i fokus. Ligaen er et stærkt samarbejde imellem YouSee, eSport Danmark, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og Ungdomsringen.


Her kan du spille Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends på pc og FIFA på konsol. For at sikre, at alle kan være med uanset niveau, er den nationale liga delt op i en række underligaer.


I slutningen af sæsonen mødes de bedste hold fra hver underliga i et nationalt slutspil, hvor den officielle danmarksmester kåres i hvert spil.


Du kan læse mere om Danmarks officielle eSportliga og tilmelde dig på eSportligaen.dk

 

Se mere på eSportligaen.dk


Vi har fulgt to hold fra YouSee eSportligaen på deres vej mod DM – Se med her:

Dokumentar: Vejen mod DM – fra spil til sport

5 gode forældreråd hvis dit barn spiller computer

1. Vis respekt og vær nysgerrig
Det er i dag lige så normalt for børn og unge at spille computer på højt niveau, som det er at spille fodbold. eSport er i dag ikke en unormal fritidsinteresse – tværtimod. Også selvom du umiddelbart ikke forstår den.
 
Første skridt til at undgå konflikter er derfor at vise respekt for, at den unge har valgt at dyrke eSport. Vis interesse for hvad der spilles, og hvordan det konkret foregår.
 
Sæt dig f.eks. ned sammen med dit barn, når der spilles, og spil med. Vær nysgerrig og spørg ind til spillene og hvad der foregår. Det viser respekt og gør det hele mindre konfliktfyldt.
 
2. Få struktur ind i hverdagen
Sæt klare og tydelige rammer for, hvornår den unge må spille, og sig til i god tid inden der er aftensmad og lignende.
 
Mange onlinespil tager ofte over 30 min. per gang, og man kan ikke hoppe til og fra. Derfor undgår man mange konflikter med lidt simpel planlægning og regler for, hvornår man for eksempel sætter nye spil i gang.
 
3. Sørg for ordentligt udstyr
Mange computerspillere spiller rigtigt mange timer ad gangen for at blive rigtigt gode.
For at den megen træning ikke skal blive for anstrengende og risikere at ødelægge syn, hørelse og holdning, er det afgørende, at man har en god skærm at se på, en god stol at sidde i, høretelefoner som sidder ordentligt, en god mus og et godt keyboard.
 
4. Gode computerspillere dyrker motion og spiser sundt
Hvis man skal være god til at spille computer, så kræver det hurtige reaktionsevner, og at man er i stand til at spille koncentreret i mange timer ad gangen.
 
Derfor dyrker de bedste professionelle computerspillere masser af fysisk motion, og er opmærksomme på at spise sundt. Hvis de levede af cola og pizza, ville de tabe på forhånd.
 
5. eSport dyrkes bedst nede i klubben
Masser af klubber og foreninger tilbyder i dag eSport som fritidsaktivitet. Send derfor dit barn ned i klubben for at dyrke eSport. Her bliver den unge en langt bedre computerspiller og kommer til at møde en masse ligesindede unge med samme interesse. Desuden har mange klubber nyt udstyr som man kan bruge, mens man er der.
 
Og sidst men ikke mindst, så kan man nede i klubben spille med i Danmarks officielle eSportliga, YouSee eSportligaen, og være med kampen om det officielle Danmarksmesterskab i eSport.
 
Læs meget mere om YouSee eSportligaen på eSportligaen

 

Tilmeld dig her