Hele Danmarks eSportliga

Tilmeld dit hold nu.

#tilmeld-dig-esportligaen
#-heading

Hvad er eSportligaen?

YouSee og eSportligaens partnere er gået sammen om at gøre e-sport til en stor og velorganiseret sportsgren, hvor fællesskabet og foreningslivet er i fokus. Ligaen er et stærkt samarbejde imellem YouSee, Esport Danmark, DGI, Dansk Firmaidræts Forbund, Ungdomsringen og Efterskoleforeningen.

I ligaen kan du blandt andet dyste i Counter-Strike, League of Legends, Fortnite og Hearthstone. For at sikre, at alle kan være med uanset niveau, er ligaen delt op i en række underligaer. I slutningen af sæsonen mødes de bedste hold fra hver underliga i et nationalt slutspil, hvor den officielle danmarksmester kåres i hvert spil.
#hvad-er-esportligaen

Dyst med i dit spil

Uanset om du spiller for fællesskabet eller pokalen

#dyst-med-i-dit-spil
#kaerlighed-ved-foerste-kill
#-heading

5 gode forældreråd hvis dit barn spiller computer

 1. 1. Vis respekt og vær nysgerrig

  Det er i dag lige så normalt for børn og unge at spille computer på højt niveau, som det er at spille fodbold. Så e-sport er ikke en unormal fritidsinteresse – tværtimod. Også selvom du umiddelbart ikke forstår den.

  Første skridt til at undgå konflikter er derfor at vise respekt for, at den unge har valgt at dyrke e-sport. Vis interesse for hvad der spilles, og hvordan det konkret foregår.
   
  Sæt dig fx. ned sammen med dit barn, når der spilles, og spil med. Vær nysgerrig og spørg ind til spillene og hvad der foregår. Det viser respekt og gør det hele mindre konfliktfyldt.

 2. 2. Få struktur ind i hverdagen

  Sæt klare og tydelige rammer for, hvornår dit barn må spille, og sig til i god tid, inden der er aftensmad og lignende.
   
  Mange onlinespil tager ofte over 30 min. per gang, og man kan ikke hoppe til og fra. Derfor undgår man mange konflikter med lidt simpel planlægning og regler for, hvornår man for eksempel sætter nye spil i gang.
 3. 3. Sørg for ordentligt udstyr

  Mange computerspillere spiller rigtigt mange timer ad gangen for at blive rigtigt gode.

  For at al træningen ikke skal blive for anstrengende og risikere at ødelægge syn, hørelse og holdning, er det afgørende, at man har:

  • en god skærm at se på
  • en god stol at sidde i
  • høretelefoner som sidder ordentligt
  • en god mus
  • et godt keyboard
 4. 4. Gode computerspillere dyrker motion og spiser sundt

  Hvis man skal være god til at spille computer, så kræver det en hurtig reaktionsevne, og at man er i stand til at spille koncentreret i mange timer ad gangen.
   
  Derfor dyrker de bedste professionelle computerspillere masser af fysisk motion, og er opmærksomme på at spise sundt. Hvis de levede af cola og pizza, ville de tabe på forhånd.
 5. 5. E-sport dyrkes bedst nede i klubben

  Masser af klubber og foreninger tilbyder i dag e-sport som fritidsaktivitet. Send derfor dit barn ned i klubben for at dyrke e-sport. Her bliver dit barn en langt bedre computerspiller og kommer til at møde en masse ligesindede unge med samme interesse. Desuden har mange klubber nyt udstyr som man kan bruge, mens man er der.
   
  Og sidst men ikke mindst, kan man nede i klubben spille med i hele Danmarks eSportliga, YouSee eSportligaen, uanset om man spiller for pokalen eller fællesskabet.
#afsnit-5-gode-foraeldreraad-hvis-dit-barn-spiller-computer